2010-10-16

Flanellfilt

Sonen har ju alltid sparkat av sig alla former av täcken eller filtar på natten, men han blir ju iskall och fryser ju när han vaknar till. Kom plötsligt på att jag har ju en bit ljusgrön flanell jag fått av en kompis för länge sedan. Det var egentligen meningen att det skulle blivit ett gäng snuttefiltar av den, men den glömdes bort helt, ända till nu. Det visade sig att flanellfilten kan lille gubsingen tänka sig att ha på sig och då kunde ju inte mamman låta bli att piffa till den lite.

Jag gjorde de små applicationerna först och det var en del sprättande och svärande. Sedan gjorde jag de stora applikationerna, vad lätta de var!! Om jag skall göra fler applikationer så ska jag nog inrikta mig på lite större tills jag har fått lite övning och färdighet. *flin* Gjorde bara en enkel 2-trådig kantsöm med overlocken. Vågade inte fodra filten ens med något tunt, för då hade plutten nog sparkat av sig även denna.

Barnet älskar ju att leka spöke "springa omkring och säga BÖÖÖ!", så det här ska väl passa lilla herrn. Han slängde sig och filten på golvet och gosade med den genast! =0)


Soffan fick en makeover

Istället för att gå och gräma sig över att soffkuddarna inte är varken praktiska (står inte still som det är tänkt utan välter gärna) eller sköna (alldeles för hårda) så kan man ju göra om dem. Öppnade en av innerkuddarna och upptäckte att det var ju både fluff-fyllning och skumgummibitar inuti. Jag tog helt enkelt ur skumgummit och klämde till fluffet så att sidorna blev lika långa. Sen sudde jag om överdragen och stoppa de i innerkuddarna igen. Det blev ju jättemysigt!!  Tänk vad man kan komma på bra idéer när man är förkyld och har svårt att somna för att man hostar. Inget ont som inte har något gott med sig. ;)