2011-04-03

Vårig ödla...

En liten vårödla eller nåt, tänkte jag se ut som. Hehe. Den här tunikan blev jag supernöjd med.


Bortse gärna från det nyvakna trollet i den här klänningen/tunikan! Haha ;) Den här blev jag inte alls lika nöjd med. Överdelen är från ett klänningsmönster ur Burda. Det får nog bli litte "sprätt och sy rätt". Nej jag har inte gjort fel men det svarta bandet i livet ska BORT för det ser ju nästan ut som om jag planerar för att boobsen ska hänga ner till midjan eller nåt. ;P Ska trixa lite med nederdelen med, det blir nog till att klippa bort och ändra om...göra veck istället för rynka tror jag. Nån som har nån annan idé?


Nu har jag testat min overlock ännu mer. Satte den på ett rikitgt helvetesprov då jag skulle fixa byxbenen på makens arbetsoverall. Sprätte benens ytterömmar för att kunna sy dit en extra framsida från låret och ner över knät (de går alltid sönder strax ovanför knäna) och sen overlockade jag ihop ytterbesnsömmarna igen med det extra tyget ända ut i kanten. Tänk på alla fickor för "tummaträn" och annat jox som sitter i sidsömmarna. Det blev rejält tjockt på sina ställen. Det var väl två stackars punkter där det var säkert 8 lager tyg över nån söm som ena nåltråden gick av (förstärkte med vanliga symaskinen nån cm där istället sen) men annars tuggade den sig igenom alldels toppenfint! Jag är så nöjd och glad. =)

Tänkte ta mig en tur till Jönköping och syfestivalen nästa helg men jag har inte bestämt mig för om det blir lördag eller söndag ännu. Tack rara lady H för inträdesbiljetten! =0)