2011-01-29

Gott o blandat

Nu har jag använt nya maskinen till lite allt möjligt. Visst det är lite bökande att trä om och bygga om till täcksöm men jag har bestämt mig för att jag ska bli så as-snabb på att göra det så att jag inte kommer tycka att det är jobbigt det minsta! =)

Har köpt lite tyg på tradera och den här topen var jag bara tvungen att testa att sy i ett av tygen. Pin-tuck-vecken vid halsringningen var en kul men enkel detalj.


Hade en tunika liknande den här som jag tycker framstycket är så snyggt på, så jag gjorde mitt bästa för att åstadkomma en likadan i det här tuffa tyget och jag lyckades faktiskt göra den likadan som den andra tunikan fram.


Sen gav jag mig i kast med att sy ett par "riktiga" byxor till Hugo. Har ju bara sytt muddbyxor och liknande hittils. Tycker de blev jättefina i svart manchester med vita detaljer. Hittade ett bra mönster i Ottobre som dessutom just denna modellen var gjord för det smala barnet. Toppen tänkte jag...det slutade ändå med att jag fick göra två små nyp i linningen bak för att brallorna inte skulle ramla av honom...haha! Kan ju sprätta upp de där små sömmarna sen när vi har lyckats göda på honom lite bättre kanske. ;)





Ville prova att göra en farfarsknäppning på en tröja till Hugo. Riktigt nöjd med resultatet, lyckades faktiskt utan att det blev veck och skrynkel längst ner i knäppningen. Ville piffa till tröjan ytterligare, så ritade av en lite kul nyckelpiga från en av Hugos böcker och provade för första gången textilfärgen jag köpte för jul. Blev ju riktigt kul, ska nog anända färgen lite mer...måste ju inte alltid göra applikationer som piff.

Två par små kallsipper har jag lyckats åstadkomma med. Testade med resår i benen på det ena paret och muddrullå på det andra paret. Tycker resultaten blev lika bra på båda, men kändes smidigare att göra rullån, för resåren vill ju gärna "fjoinka" iväg om man inte håller i riktigt stadigt.


So long!! // Nina