2010-11-17

Polotröja

Jag glömde ju fotot på lilla polotröjan som jag gjorde lördags. Ja, den är fotad från baksidan för framsidan var full med lingonsylt och annat slafs från förskolan! =)

Kappan jag tjatat om på fb och lite annat

Här är alltså kappan jag har tjatat om på fb. Dock är jag inte helt nöjd med den ännu. Har redan hjort lite ändringar vid bystinprovningar mm för annars såg det ut som nåt Madonna skulle haft utanpå de berömda "strutarna" om nån kommer ihåg dem. Mönstet är från burda. Jag har gjort den korta varianten av den och ändå kortat av den lite till. Dt jag stör mig på är att fickorna sitter strax ovanför knäna och jag har ingen lust att vika mig dubbel för att komma åt bilnycklarna el dyl. ;P Ska flytta fickorna lite högre men har ledsnat lite på stora projektet o därför saknar den knappar, knapphål och skärp fortfarande. Köpte knappar idag så jag kanske får tummen ur snart...vem vet.



Tacka vet jag små snabba projekt som detta. Ett nytt tikskydd i fräsigt svart med vita prickar. Det gamla var lite tuggat i kanterna. Vet dock inte om lilla damen uppskattade det för tit som tätt drar den äckliga lilla hunden loss bindan ur skyddet. Bluäääh! =(


Ett par gosiga mörkblå muddbyxor från Sömnadsmagasinet...även det ett tacksamt och snabbt litet projekt! =)


Hittade mönster på två olika tröjor i ottobres senaste tidning kids fashion 6/2010. Den här var lite kul...det STOD att det skulle vara mönstrat ju o det är det väl ingen som kan säga att det inte blev eller? ;) Detta ska vara stl 86 men den var lite väl stor och det var minsta storleken. Med uppvikta ärmar ser den inte alldeles tokstor ut.


Detta var den andra tröjan från ottobre, en raglan. Även denna stl 86, men jag skalade ner mönstret själv till 80 och dessutom skippade jag sömsmånerna, då blev det perfekt! =) Jättenöjd att jag hittat dessa roliga och fina tröjmönster. TJOHO...nu får H ta o växa på sig lite så mamma kan sy mer kläder i nya storlekar istället för att orsaka garderobssprängning. ;P


Tjo o tjim, nu är det JUUUL i mitt sinne! Har sytt en tomtedräkt att ha utanpå overallen med seom de ska lussa utanför dagis. Får ta o fota den när jag orkar dra på ungen alla kläder nån gång sen.

Until next time...