2011-01-19

Min nya bästis...en coverlock!

Tjena, här har det hänt lite sedan sist!

Min Huskylock s15 som jag köpte i september har krånglat en massa igen och jag fick massa konstiga tips av Husqvarnas servicekillar genom min återförsäljare. Tips som dirket gick tvärt mot vad som står i instruktionsboken att man ska göra...tipsen funkade ändå inte så den skulle ju ändå skickas in. Kända ett jag fick lite dåliga vibbar av den här maskinen och det kom en massa funderingar kring vad det mer kan vara för skurvar som service tycker att man ska skruva på fast det står att man inte ska i manualen, och när ska jag upptäcka det...efter att garantin gått ut eller? Näe, det kändes ju inte som något alternativ.

Till slut så gjorde jag en deal med min återförsäljare och fick köpet hävt och köpte en maskin av ett annat märke och passade då även på att uppgradera mig till en som även kan sy täcksömmar. Så min nya bästis heter Pfaff Coverlocl 3.0. Än så länge är vi riktigt goda vänner, men har bara sytt 4-trådig overlock och bred täcksöm på den ännu. 1februari har jag en date med återförsäljaren för att få en genomgång på den, det ska bli kul! Här är min lilla syhörna.



Det första som nya polarn fick ta sig an, var nya köksgardiner. Har under vintern här snöat in på cafégardiner till köket. Så här blev det och så fick lampskärmen sig ett piff den med av en liten stuvbit.


Gardiner till Hugo nästa.


Har satt dubbla panellängder, 2 och 2 på spiral för att få dem ända intill fönstret. På så vis så blev det mörkläggningsgardiner av dem dessutom. Har dock inte täckt baksidan på dem med något ännu, så de släpper nog igenom en hel del ljus. Han sover ändå inte där än och det är inte så ljust nu på vintern heller, så det gör inget.



Väninnans dotter på 1,5 år kryper hål på alla sina byxor, så blev ett par svarta tights och ett par "bell bottoms". De senare lekte jag lite med täckmaskinen och fodrade knäna på insidan och sydde fast dem med några snygga täcksömmar. Båda byxorna har fått extra lång midjemudd, för då kan man anvädna byxorna längre, bara att vika ner mudden mindre o mindre ju mer de små blir stora så att säga.


Så klart skulle ju Hugisen få nåt nytt med. Det börjar faktiskt bli dags att sy en uppsättning kläder i en större storlek till honom nu. Började med en tröja i ett härligt randigt tyg de hade fått in på Hem o Hobby.


Jaha, barnet på dagis, mamma har fått blogga en stund. Nu ska det ringas lite samtal, skickas lite papper till akassan o föräkringskassan. Sen blir det nog till att sortera lite tyger. Det har blivit en del nu och jag har inte haft riktig plats till dem, men nu har jag rotat fram några gamla trådkorgar med stativ, så nu kanske jag kan få ordning, så jag vet vad jag har här hemma.

Har förresten just upptäckt att det kan gå att göra lite tygkap på tradera(aldrig använt tradera förut). Jag har tom budat och vunnit några fina tyger(förhoppningsvis) så nu är det ett litet och ett stort paket på väg till mig. Ska blir riktigt spännande att få hämta dem!

Tjing tjing! =)